tiistai 9. maaliskuuta 2021

Pitkäaikainen revontuliennuste 8.3. – 3.4.2021

Kevätpäiväntasauksen läheisyys näkyy tässä ennusteessa selvästi. Revontuliherkkyys näyttää kasvaneen sillä tähänkin ennustejaksoon sisältyy vähintään kaksi magneettista myrskyä ja kolme voimakasta häiriötä.

Tällä ennustejaksolla voi syntyä näyttäviä revontulia myös Etelä-Suomen taivaalle. Kuva © Kari A. Kuure.

Viikko 10. Alkuviikko on rauhallinen mutta loppuviikosta Maan magneettikenttään syntyy häiriö, joka voi aiheuttaa 12./13. yönä Etelä-Suomessa näkyviä revontulia. Pohjois-Suomessa ja Lapissa revontulet ovat näyttävän näköisiä, etelämpänä suhteellisen rauhallisia.

Viikko 11. Edellisellä viikolla alkanut magneettikentän rauhattomuus näkyy tällä viikolla heti alussa ja loppuviikolla se kehittyy G1-luokan myrskyksi. Näyttävimpiä revontulia odotetaan 18./19. yöksi ja sen jälkeen hieman rauhallisempia parin vuorokauden ajan. Tällä viikolla myös Etelä-Suomeen on odotettavissa aivan kohtuulliset revontulet.

Viikko 12. Edellisen viikon myrsky laantuu ja tämä viikko muodostuu aluksi hyvin rauhalliseksi. Loppuviikoksi ennuste lupailee jälleen magneettista myrskyä, mutta se näyttää ilmaantuvan aivan yhtäkkiä. Voi olla, että magneettikenttään myrskytilaa ei kuitenkaan kehity vaan tilanne jää rauhattomuuden asteelle.

Viikko 13. Magneettikentän rauhattomuus näyttäisi jatkuvan muutaman vuorokauden ajan tälläkin viikolla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.