sunnuntai 17. maaliskuuta 2024

Revontuliennuste 17. – 20.3.2024

Auringon aktiivisuus on ollut viime vuorokausina hyvin vähäistä. Merkittävin tapahtuma oli eilen kello 16.35 UTC aikaan havaittu M3.53-luokan flarepurkaus, joka näyttäisi tapahtuneen juuri Auringon näkyvän kiekon itäreunan takana. Sitä ei ole ainakaan tässä vaiheessa kytketty mihinkään tunnettuun pilkkuryhmään, joskin parikin edellisen kierroksen aktiivista aluetta on juuri palannut näkyvälle puolelle. Pilkkuja niissä ei kuitenkaan näytä olevan.

Avaruussää maapallon lähietäisyydellä on ollut hyvin rauhallinen. Tilanne tulee jatkumaan ainakin muutaman vuorokauden, joten magneettisten myrskyjen todennäköisyys on hyvin matala.

Ennuste

Yöt 17./18., 18./19. ja 19./20. ovat hyvin rauhallisia. Vain Pohjois-Lapissa voidaan odotella näkyvän himmeitä revontulia, vaikka niiden näkyminen sielläkään ei ole kovin todennäköistä. Muualla revontulia tuskin nähdään, ellei nopeaa muutosta avaruussääsää tapahdu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.