sunnuntai 22. syyskuuta 2024

Revontuliennuste 22. – 25.9.2024

Auringon aktiivisuus on tasoittunut jonkin verran muutaman vuorokauden takaisesta. Tämän ennustejakson aikana Auringossa tuskin nähdään suurempia flarepurkauksia, tai ainakin kaikki sen pilkkuryhmistä ovat yleensä rauhallisesti käyttäytyviä beeta tai beeta-gamma -lukkiin kuuluvia. Edellisessä ennusteessa mainitsemani AR 13825 -ryhmä on sekin regeneroitunut ja samalla menettänyt puhtinsa.

Maapallon kohtaama aurinkotuuli näyttäisi sekin tasaista keskiarvon mukaista. Sen tiheys on kasvamassa jonkin verran ja samalla hiukkasnopeus laantuu keskiarvonopeuksiin. Näyttääkin vahvasti siltä, että maapallon lähiavaruuden tila tulevina vuorokausina on hyvin vakaa ja häiriötön. Samoin maapallon magneettikenttään ei odoteta syntyvän kovinkaan voimakkaita häiriötiloja.

Ennuste

Yöt 22./23., 23./24. ja 24./25. ovat rauhallisia. Himmeitä revontulia on mahdollista nähdä Pohjois-Lapissa ainakin jonkin yönä, etelämpänä niiden mahdollisuus on hyvin pieni.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.