lauantai 31. lokakuuta 2020

Revontuliennuste 31.10. – 3.11.2020

Auringossa tapahtui kaksi pienehköä c-luokan flare-purkausta 29.10. mutta niillä ei ollut sen suurempaa vaikutusta maapallon kohtamaan avaruussäähän. Aurinkotuulen nopeus laskee lähivuorokausina aina 300 km/s asti. Tämän nopeuden se saavuttaa 2.11. iltapäivällä. Sen jälkeen maapallo kohtaa kapean aurinkotuulen tihentymän, jolloin hiukkastiheys kasvaa kymmenkertaiseksi tämän päivän tilanteeseen verrattuna. Kohtaaminen saattaa aiheuttaa magneettikenttää rauhattomuutta.

Ennuste

Yöt 31.10./1.11. ja 1./2. ovat tavanomaisia. Kp-indeksin odotetaan saavuttavan maksimilukeman 3, jolloin revontulien mahdollisuus on tavanomainen Pohjois-Suomessa ja hyvä Lapissa. Keski-Suomessa revontulet ovat mahdollisia mutta todennäköisyys on pieni.

Yö 2./3. näyttäisi muodostuvan rauhalliseksi. Kp-indeksin odotetaan pysyttelevän lukemassa 2, jolloin vain Lapissa revontulet ovat mahdollisia. Pohjois-Suomessa mahdollisuus on pieni ja etelämpänä lähes olematon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.