sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Revontuliennuste 25. – 28.10.2020

Edellinen ennuste toteutui melko hyvin, vaikka revontulet eivät olleet aivan niin aktiivisia kuin ehkä ennusteen perusteella olisi olettanut. Voimakkain magneettinen myrsky osui yölle 23./24., jolloin toteutunut Kp-indeksi saavutti huippulukeman 5-. 


Tampereella säätila mahdollisti revontulien näkymisen pilvien raoista. Latasin Taivaanvahtiin alkuyön revontulista havainnot ja tein Youtube-videon, joka löytyy osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=XQO8DiOIwTw .Ennuste

Tulevien öiden aikana magneettinen rauhattomuus jatkuu, joka mahdollistaa ainakin himmeiden revontulien näkymisen suuressa osassa maatamme.

Yö 25./26. Kp-indeksi saavuttaa lukeman 3 ja jopa lukeman 4 aamuyön tunteina ennen aamuhämärää. Revontulien näkymiselle on hyvät mahdollisuudet aikanakin Pohjois-Suomessa ja Lapissa. Keski-Suomessa on vielä pieni mahdollisuus revontulille etenkin aamuyön tunteina.

Yöt 26./27. ja 27./28. ovat lähes toisinto ensimmäisestä yöstä, Kp-indeksin maksimilukema on 4. Se saavutettaneen myös aamuyöllä, jolloin revontulien mahdollisuus on hyvä Keski-Suomen leveydelle asti. Etelä-Suomessa mahdollisuudet ovat selvästi pienemmät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.