keskiviikko 10. huhtikuuta 2024

Revontuliennuste 10. – 13.4.2024

Auringon aktiivisuus viimevuorokausina on ollut maltillista. Flarepurkaukset ovat olleet C-luokaa ja tulevina vuorokausina tilanne pysyy lähes muuttumattomana. Ainoastaan pilkkuryhmän AR 13633 (S07E30, Dso, beeta–gamma) arvioidaan tuottavan M-luokan flarepurkaukseen tai useampia lähivuorokausina. Pilkkuryhmiä on kaikkiaan seitsemän.

Maapallon lähiavaruuden tilassa ei odoteta tapahtuvan kovinkaan suuria muutoksia nykyiseen rauhalliseen tilaan. Huomisen aikana voi esiintyä hieman häiriöitä, johtuen positiivisesta IMF-kentän suunnasta aurinkotuulen tihentymässä tai oikeammin tihentymää seuraavasta harvasta aurinkotuulen alueesta. Tämän jälkeen tilanne kuitenkin rauhoittunee seuraavan vuokauden kuluessa.

Ennuste

Yöt 10./11. ja 11./12. Revontulet ovat mahdollisia Lapissa ja jossain määrin myös Pohjois-Suomessa. Etelämpänä niiden mahdollisuus on hyvin pieni.

Yö 12./13. on lähes koko maassa hyvin rauhallinen, revontulien todennäköisyys vain Pohjois-Lapissa on edes jonkinlainen. Etelämpänä todennäköisyydet ovat hyvin matalia.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.