perjantai 25. joulukuuta 2020

Revontuliennuste 25. – 28.12.2020

Auringossa on kaksi aktiivista, pilkkuja sisältävää aluetta. Ne ovat kuitenkin rauhallisia ja niiden ei odoteta tuottavan kovinkaan voimakkaita flarepurkauksia. Pilkkuryhmät eivät siis vaikuta maapallon lähiavaruuden avaruussäähän.

Täysikuu on 30. joulukuuta. Sen kirkkaus heikentää himmeiden revontulien näkyvyyttä, joten lähipäivinä tuskin saamme nauttia revontulien loimotuksesta.

Ennuste

Yö 25./26. on rauhallinen. Kp-indeksin maksimiarvoksi ennustetaan arvoa 3, joka toteutuessaan tuottaisi näkyviä revontulia 50 % varmuudella Pohjois-Suomeen ja Lappiin. Suurin osa yöstä kuluu kuitenkin lukemassa 2, joten kovin kirkkaita revontulet eivät ole edes Lapissa odotettavissa.

Yö 26./27. on edellistäkin rauhallisempi. Kp-indeksin maksimilukema on 2, jolloin vain Lapissa on odotettavissa himmeitä revontulia.

Yö 27./28. ei rauhallisemmaksi voi mennä. Kp-indeksille ennustetaan arvoa 1, jolloin ei edes Pohjois-Lapissa voi odottaa näkevänsä muita kuin hyvin himmeitä revontulia, jos edes niitäkään.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.