Ennustejakson aktiivisin kausi on jo alkanut. Huippunsa se saavuttaa parissa vuorokaudessa ja sen jälkeen alkaa hidas palautuminen alemman aktiivisuuden tilaan, joka kestääkin sitten ennustejakson loppuun.
Tätä kirjoittaessani, aktiivisuuden kasvusta ei näy merkkiäkään. Myrskyindeksi on pysytellyt vakaana vähintäänkin vuorokauden ja jopa hieman noussut. Näin ollen voidaankin hyvinkin epäillä 27-vuorokauden Kp-indeksiennusteen toteutumista ainakin ennustetussa muodossaan. Auringossa vain napa-alueilla on korona-aukkoja ja ne eivät vaikuta maapallon lähiavaruuden avaruussäähän.
Auringon pilkkuryhmiä Auringossa on vain yksi, sekin on ilmaantunut näkyviin Auringon itäreunalta viimeksi kuluneen vuorokauden aikana. Sen koko on 120 ppm ja magneettiselta tyypiltään se on alfa. Pilkulle ennustetaan vain 10 % mahdollisuus tuottaa C-luokan flare lähimmän vuorokauden aikana. Vaikka se toteutuisikin, niin sillä ei olisi kovinkaan suurta vaikutusta ionosfäärin tilaan. Mahdollinen CME menisi tässä vaiheessa reilusti maapallon ohi.
Näyttääkin siis siltä, että tästä neljän viikon jakson alkupuolesta (ainakin) tulee hyvin rauhallinen, kirkkaita ja aktiivisia revontulia ei tulla näkemää. Vain tasaisen aurinkotuulen aiheuttamia himmeitä revontulia voitaneen nähdä Lapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.