tiistai 18. helmikuuta 2020

Revontuliennuste 18. – 21.2.2020

Maapallon kohtaamassa aurinkotuulen tiheydessä ja nopeudessa tapahtuu muutos vielä tämän vuorokauden aikana. Tiheys putoaa kolmannekseen ja nopeus vauhdittuu puolitoistakertaiseksi. Nämä muutokset nostavat Kp-indeksiä hieman ja korkeuden leveyksien K-indeksiä samoin. K-indeksin muutos tapahtuu jo päivänvalon aikaan, joten iltaan mennessä tilanne on jo mennyt ohi.

Ennuste

Yöt 18./19., 19./20. ja 20./21. ovat kaikki hyvin rauhallisia. Kp-indeksin arvioidaan kohoavan maksimissaan lukemaan 3, jolloin revontulia voitaneen nähdä Lapissa ja Pohjois-Suomessa. Energisten elektronien määrä on kuitenkin vähäinen maapallon magneettikentässä, eikä aurinkotuulen hiukkastiheyden aleneminen mahdollista tilanteen nopeaa muutosta. Näin ollen revontulet eivät ole kovinkaan kirkkaita, etenkään näkymisalueensa eteläosassa. Muualla Suomessa revontulia ei todennäköisesti nähdä lainkaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.