torstai 6. helmikuuta 2020

Revontuliennuste 6.2. – 9.2.2020


Lähivuorokausien aikana ei avaruussäässä eikä maapallon magneettikentässä näyttäisi tapahtuvan mitään sellaista, joka aiheuttaisi revontulia.

Ennuste

Ennustejakson kaikkina kolmena yönä Kp-indeksi ja korkeiden leveyksien K-indeksi näyttää pysyttelevän matalissa lukemissa. Kp-indeksin ennustettu maksimia arvo (3) saavutetaan ensi yönä ja sen jälkeisinä öinä maksimilukema on 2 tai vähemmän. K-indeksin lukemat vaihtelevat lukemien 4 ja 1 välillä, maksimien osuessa tyypillisesti keskipäivän tienoille. Energisiä elektroneja maapallon magneettikentässä on vähän ja mikään ei viittaa siihen, että niitä saataisiin aurinkotuulen tuomina lisää.

Yöt 6./7., 7./8. ja 8./9. ovat rauhallisia. Himmeitä revontulia tai ainakin himmeää revontulivaloa voi näkyä aivan Pohjois-Lapissa iltayöstä ensimmäisenä yönä, seuraavina öinä ei ehkä sitäkään. Muualla Suomessa revontulien mahdollisuus on olematon.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.