perjantai 8. joulukuuta 2017

Revontuliennuste 8.–11.12.2017

Kuva © Tampereen Ursa ry.
Vain himmeitä revontulia on nähtävissä Pohjois-Lapissa kaikkina ennustejakson öinä.

Avaruussää

Auringon aktiivisuus on ollut vähäistä viimeksi kuluneen vuorokauden aikana. Ainoastaan yksi aktiivinen alue, jossa esiintyi pilkku, oli näkyvissä jonkin aikaa.

Taustakohinan ylittäviä flare-purkauksia ei esiintynyt. Aurinkotuulen nopeus saavutti maksimiarvon 560 km/s ja sen hiukkastiheys oli noin 6 ppcm3.

IMF-kentän kokonaisvoimakkuus oli maksimissaan 6 nT ja eteläsuuntaisen komponentin voimakkuus oli -4 nT. Energisiä (>2 MeV) elektroneja oli kohtuullisesti, vuon arvo saavutti lukeman 3752 pfu.
Kp-indeksin lukema pysytteli lukemassa 2, lyhytaikainen maksimilukema oli 4,33.

Ennuste

Auringon aktiivisuudessa ei odoteta tapahtuvan muutoksia ja geomagneettisen kentän odotetaan pysyttelevän rauhallisessa tilassa. Kp-indeksin lukemien ennustetaan pysyttelevän lukemissa 1–2.
Yöt 8./9., 9./10. ja 10./11. ovat hyvin rauhallisia. Himmeitä revontulia voitaneen nähdä lähinnä Pohjois-Lapissa. Muualla revontulien mahdollisuus on hyvin pieni.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.