tiistai 28. joulukuuta 2021

Revontuliennuste 28. — 31.12.2021

Auringossa on viisi auringonpilkkuryhmää, joista viimeisin on sen verran tuore, että sitä ei vielä ole numeroitu. Pilkkuryhmät ovat kaikki rauhallisia alfa tai beeta luokkiin kuuluvia, joten kovin voimakkaita 

purkauksia ei lähiaikoina ole odotettavissa. Alueen AR 2916 todennäköisyys tuottaa C-luokan purkaus lähimmän vuorokauden aikana on noin 70 % ja M-luokan 15 %. Muiden pilkkuryhmien purkaustodennäköisyydet ovat pienempiä.


Ennuste

Yöt 28./29., 29./30. ja 30./31. ovat kaikki rauhallisia. Kp- ja korkeiden leveyksien K-indeksit pysyttelevät lukemassa 2 — 3, joten kovin voimakkaita revontulia ei ole odotettavissa. Lapissa revontulien todennäköisyys on ehkä hieman tavallista korkeampi, sillä maapallon magneettikentässä on hieman tavallista enemmän energisiä elektroneja. Pohjois-Suomessa revontulet ovat mahdollisia ja Keski-Suomessakin niiden näkyminen on mahdollista. Etelä-Suomessa revontulien todennäköisyys on pieni, mutta ei kuitenkaan täysin olematon.



Pitkäaikainen geomagneettinen ennuste




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.