lauantai 10. huhtikuuta 2021

Revontuliennuste 10. – 13.4.2021

Aurinkotuulen tiheys vaihtelee hieman tulevien vuorokausien aikana, eikä niiden odoteta vaikuttavan maapallon lähiavaruuden avaruussäähän. Auringossa ei ole aktiivisia alueita eikä niin muodoin pilkkujakaan. Maapallon eteläpuolella on hitaan ja eteläisen napa-alueen nopeamman aurinkotuulen välinen raja. Raja on kuitenkin sen verran etäällä, että vain äkilliset muutoksen sen sijainnissa mahdollistaisi magneettisten häiriöiden ilmaantumisen maapallon magneettikenttään.

Ennuste

Yö 10/11. Kp-indeksi ja korkeiden leveyksien K-indeksit kohoavat lukemaan 3. Jos ennuste toteutuu, Pohjois-Suomessa on jonkinlainen mahdollisuus nähdä revontulia ja Lapissa ne ovat todennäköisiä. Revontulia on odotettavissa näillä alueilla aina aamuhämärään.

Yöt 11./12. ja 12./13. ovat ensimmäistä yötä rauhallisempia. Molemmat indeksi kohoavat lukemaan 2, joten vain Lapissa on jonkinlaiset mahdollisuudet nähdä revontulia. Revontulet ovat näkyessään himmeitä ja rauhallisia vöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.