maanantai 19. huhtikuuta 2021

Pitkäaikainen revontuliennuste 19.4. – 15.5.2021

Tulevat neljä viikko vaikuttavat suhteellisen rauhalliselta. Ensimmäiset kolme viikkoa ovat jopa hieman tylsiä, mutta viimeisellä viikolla on odotetavissa magneettinen myrsky, joka kestää vähintään vuorokauden, mutta kenties hieman pidempään. 

Geomagneettinen ennuste, joka lupaillee revontulille hyvät mahdollisuudet viikolla 19. Kuva © Kari A. Kuure.Viikot 16, 17 ja 18
ovat rauhallisia ja voimakkaita magneettisia häiriöitä ja myrskyjä ei ole odotettavissa. Samaan aikaan yöt vaalenevat, joten suurimmassa osassa Suomessa revontulikausi näyttäisi päättyneeltä tai ainakin päättyy näiden viikkojen aikana.

Viikko 19 (10. – 16.5.) näyttäisi muodostuvan hyvinkin aktiiviseksi. Viikon puolivälissä maapallon magneettikenttään syntyy voimakas häiriö, joka ennusteen mukaan kiihtyy magneettiseksi myrskyksi. Jos näin tapahtuu, etelärannikolla, jossa edelleen on nauttinen hämärä, on mahdollisuus suhteellisen mukaville revontulille. Pohjoisempana vaalea yötaivas himmentää revontulien näkyvyyttä tai jopa estää sen kokonaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.