perjantai 26. helmikuuta 2021

Revontuliennuste 26.2. – 1.3.2021

Auringossa on tällä hetkellä kohtalaisen kokoinen auringonpilkkuryhmä. Sen koko on 190 miljoonasosaa, magneettinen rakenne on beeta ja siinä on kymmenen erillistä pilkkua. Pilkkuryhmä sijaitsee pohjoisella pallonpuoliskolla lähellä länsireunaa. Sen todennäköisyys tuottaa C-luokan flarepurkauksia on noin 40 % lähimmän vuorokauden aikana. M-luokan purkausten todennäköisyys on vähäinen, noin 5 % ja voimakkaimpia purkauksia lähes olematon, noin 1 % tai alle.

Ennuste

Yöt 26./27., 27./28. ja 28./1. ovat kaikki rauhallisia. Maapallon kohtaama aurinkotuuli on aluksi harvaa, mutta tihenee tasaisesti hiukan tulevien vuorokausien aikana. Eteläiseltä napa-alueelta kohti ekvaattoria ulottuu kapea korona-aukko mutta se ei vaikuta vielä ainakaan maapallon avaruussäähän. Kp-indeksi ja korkeiden leveyksien K-indeksi pysyttelevät matalissa (<2) lukemissa koko ennustejakson ajan. Näin ollen himmeitä revontulia voitaneen nähdä aika ajoittain Pohjois-Lapissa. Etelämpänä revontulien näkyminen on hyvin epätodennäköistä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.