keskiviikko 17. helmikuuta 2021

Revontuliennuste 17. – 20.2.201

Auringon aktiivisuus jatkuu edelleen hyvin rauhallisena ja lähiavaruuden avaruussäässä ei ole odotettavissa mitään häiriöitä. Aurinkotuulen nopeus pysyttelee tavanomaisessa noin 400 – 500 km/s nopeudessa ja hiukkastiheys noin 5 ppcm3.

Ennuste

Yöt 17./18., 18./19. ja 19./20. ovat kaikki rauhallisia Kp-indeksi ja korkeiden leveyksien K-indeksin odotetaan pysyttelevän matalissa lukemissa (1 – 2) koko ennustejakson ajan. Tämän tarkoittaa sitä, että revontulia voitaneen nähdä lähinnä Lapissa ja sen pohjoisosassa. Etelämpänä revontulien todennäköisyys on sitä pienempi mitä etelämmäksi tullaan. 

Joissakin tilanteissa, etenkin Pohjois-Suomessa, kamera voi tallentaa himmeän ja hyvin rauhallisen revontulivyön. Tätä kuitenkaan paljain silmin ei voi nähdä tai havaintopaikan täytyy olla tosi pimeä. Kuu on kasvavan sirpin vaiheessa, joten sen ei vielä kirkkaudellaan  pitäisi kovinkaan paljoa häiritä mahdollisia havaintoja alkuillasta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.