Revontulia tuskin nähdään millään alueella Suomessa ennustejakson
aikana.
Avaruussää
Auringon aktiivisuus viimeksi kuluneen vuorokauden aikana on ollut vähäistä. Pilkkuja sisältäviä aktiivisia alueita ei ole ollut.
Aurinkotuulen
nopeus on ollut maksimissaan 404 km/s. Hiukkastiheys on ollut noin 2,5 – 16 ppcm3.
Auringon meille näkyvällä puolella on molemmilla navoilla hajanaiset korona-aukot, jotka eivät kuitenkaan ole vaikuttaneet lähiavaruuden avaruussäähän.
Kp-indeksi on pysytellyt viimeksi kuluneen vuorokauden aikana matalissa lukemissa, vaihteluväli on ollut 0,67–2,33. Magneettisia häiriöitä ei ole esiintynyt. Häiriöindeksi (Dst) saavutti maksimiarvon -9 nT. Dst kuvastaa maapallon magneettikentän rengasvirran voimakkuutta (energiaa), joka on sitä suurempi mitä pienempi lukema.
IMF-kentän maksimivoimakkuus oli 6 nT ja eteläsuuntaisen komponentin (Bz) maksimi -4 nT. Energisten (>2 MeV) elektronivuon vuorokausiarvo oli 5,50e+07 e/(cm2-ster-day), vastaten 650 pfu ja lyhytaikainen maksimiarvo oli 1250 pfu geosynkronisen radan etäisyydellä.
Ennuste
Auringon
aktiivisuuden odotetaan pysyttelevän edelleen hyvin vähäisenä.
Maapallo on hitaassa hiukkasvirtauksessa koko ennustejakson aikana. Tämän jälkeen tilanne pysyy muuttumattomana seuraavien vuorokausien ajan. Energisten elektronien määrässä ei odoteta tapahtuvan suuria muutoksia. Näin ollen odotettavissa ei ole suuria muutoksia geomagneettisen kentän tilassa.
Yöt 30.4./1.5., 1./2. ja 2./3. ovat hyvin rauhallisia. Kp-indeksin odotetaan pysyttelevän lukemissa 1–2 joten revontulien näkyminen ei ole todennäköistä missään Suomen alueella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.