tiistai 6. syyskuuta 2022

Revontuliennuste 6. – 9.9.2022

Muutaman viime yön aikana nähty ja koettu magneettinen myrskyäminen alkaa olla ohi. Avaruussää normalisoituu vielä tämän vuorokauden kuluessa ja seuraavat yöt tulevat olemaan suhteellisen rauhallisia. Toistaiseksi ei ole Maata kohti edes merkittäviä koronamassapurkauksia, joten lähiaikoina on odotettavissa pieni hengähdystauko revontulien tarkkailuun.

Ennuste

Yöt 6./7., 7./8. ja 8./9. Kp- ja korkeiden leveyksien K-indeksit pysyttelevät maltillisissa lukemissa koko ennustejakson ajan. Öiden ajaksi on odotettavissa indeksien maksimilukemaksi arvoa 3, joten revontulet ovat mahdollisia Lapissa ja Pohjois-Suomessa. Etelämpänä himmeitä revontulia voidaan nähdä vain siinä tapauksessa, että sää on selkeä aina pohjoisen horisonttiin asti. Silloin mahdollisesti Pohjois-Suomen yllä olevat revontulet voivat näkyä himmeinä aivan horisontin läheisyydessä.

3 kommenttia:

 1. Miloinko ne Revontuli kamerat tulee taas käyttöön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en pysty kertomaan aikataulua. Toivottavasti syyskauden aikana saamme revontulikuvat jälleen näkyviin.

   Poista
  2. Toivottavasti

   Poista

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.