tiistai 5. huhtikuuta 2022

Revontuliennuste 5. — 8.4.2022

Auringon aktiivisuus on jälleen hieman tavallista matalampi: auringonpilkkuryhmät näyttävät rauhoittuneet. WSA-ENLIL-ennuste kertoo saapuvasta CME-pilvestä, joka törmää maapallon magneettikenttään 6.4. päivän iltana noin kello 20 aikaan. Hieman kummalliseksi asian tekee se, että lähteissäni sopivantuntuista CME-purkausta ei ole listattu 3.4. päivälle.

Ennuste

Yö 5./6. muodostuu hyvin rauhalliseksi. Molemmat indeksit pysyttelevät matalissa lukemissa, joten revontulet ovat mahdollisia Lapissa. Muualla niiden todennäköisyys on hyvin pieni.

Yö 6./7. Saapuvaksi ennustettu CME-pilvi nostaa indeksilukemat myrskylukemiin 6. päivän iltana. Revontulia pitäisi näkyä heti riittävän hämärän laskeuduttua koko maassa. Revontuliaktiivisuus kestää seuraavaan aamuun voimakkaana ja rauhoittuu hieman päivän aikana.

Yö 7./8. voi olla hieman rauhaton edellisen yön jäljiltä. Magneettikentän tila näyttäisi pysyttelevän rauhattomuuden asteella koko yön, joten Keski-Suomesta pohjoiseen revontulet ovat mahdollisia. Etelä-Suomessakin revontulille on pieni mahdollisuus mutta ei kovinkaan todennäköistä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.