tiistai 21. syyskuuta 2021

Revontuliennuste 21. – 24.9.2021



Auringossa on kolme beetaluokan pilkkua, joista AR 2871 on kooltaan noin 240 ppm, muuta ovat selvästi pienempiä. Auringossa on myös korona-aukkoja, joista suurin on eteläisellä pallonpuoliskolla ja osa siitä on suunnilleen Auringon kiekon keskellä. Se saattaa vaikutta ajokinverran maapallon lähiavaruuden avaruussäähän lähivuorokausien aikana.

Ennuste

Yöt 21./22. ja 22./23. ovat rauhallisia. Korkeiden leveysasteiden K-indeksin ennustetaan pysyttelevän matalissa lukemissa (K2–K3), joten revontulien mahdollisuus on hyvä Lapissa ja jonkinlainen Pohjois-Suomessa. Etelämpänä revontulien mahdollisuus on pieni.

Yö 23./24. voi olla edellisiä öitä aktiivisempi. K-indeksi saa lukeman K5 mutta se tapahtuu iltapäivällä tai alkuillasta Suomen aikaa. Tiulanne menee kuitenkin ohi nopeasti jo kello 21 alkavalla 3 tunninjaksolle ennustetaan lukemaa K3 ja sen jälkeen lukemia K2. Näin ollen alkuillasta Pohjois-Suomessa voitaneen nähdä revontulia. Ne kuitenkin hiipuvat nopeasti ja vain Lapissa nähtäneen himmeitä ja rauhallisia revontulia koko yön ajan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.