maanantai 13. huhtikuuta 2020

Pitkäaikainen revontuliennuste 13.4. – 9.5.2020


Seuraavat viikot tulevat olemaan lähes ilman revontulia. Ainoastaan kaksi hieman aktiivisempaa vuorokautta sisältyy ennusteeseen ja nekin mahdolliset purkaukset ovat hyvin lyhytaikaisia.

Vain pari lyhyehköä ja heikkoa häiriötilaa on odotettavissa ennustejaksolla. Kuva © Kari A. Kuure.


Ensimmäinen näistä aktiivisimmista vuorokausista on yöllä 26./27. jolloin Kp-indeksin odotetaan nousevan lukemaan 4. Jos ennuste toteutuu, himmeitä revontulia voitaneen nähdä Keski- ja Etelä-Suomen taivaalla yön pimeimpinä hetkinä. Lapissa ja Pohjois-Suomessa yöt ovat jo sen verran vaaleita, että revontulien täytyisi olla todella kirkkaita näkyäkseen.

Toinen aktiivinen häiriötila kehittyisi ennusteen mukaan 5. toukokuuta. Jos häiriön voimakkaimmat hetket ajoittuvat yöajalle, niin silloin himmeitä revontulia voitaneen nähdä Keski- ja Etelä-Suomen rajalla, jossa yötaivas on vielä riittävän tumma revontulien näkymiseen. Etelämpänä yötaivas olisi tummempi mutta häiriön voimakkuus ei ehkä ole riittävä niillä leveyksillä revontulien näkymiseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.