perjantai 12. tammikuuta 2024

Revontuliennuste 12. – 15.1.2024

Jo pitkään jatkunut tasaisen aurinkotuulen tilan arvioidaan jatkuvan lähimmän kolmen vuorokauden aikana. Auringossa ei ole odotettavissa merkittäviä CME-purkauksia, joten kovin suuria muutoksia ei ole odotettavissa. Elämme uudenkuun (11.1.2024) aikaa, joten himmeidenkin revontulien näkeminen ja valokuvaaminenkin on mahdollista ainakin valosaasteettomilla alueilla.

Ennuste

Yö 12./13. on hyvin rauhallinen. Ennustettu Kp-indeksi pysyttelee matalissa lukemissa ja kun CME-pilveä ei ole odotettavissa, niin revontulien mahdollisuus on lähinnä Pohjois-Lapissa. Etelämpänä niiden mahdollisuus on lähes olematon.

Yö 13./14. Alkuillasta on pieni mahdollisuus hieman laajemmalti näkyville revontulille. Lapin lisäksi Pohjois-Suomessa revontulet ovat mahdollisia ja Keski-Suomessakin mahdollisuus on olemassa, vaikkakin hyvin pieni.

Yö 14./15. En enemmän ensimmäisen yön kaltainen. Revontulet ovat mahdollisia Lapissa mutta niitä tuskin nähdään etelämpänä.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.