lauantai 13. lokakuuta 2018

Revontuliennuste 13.–16.10.2018


Lähipäivien avaruussäähän vaikuttaa Auringon eteläpuoliskolla oleva heikot ja hajanaiset korona aukot. Ne aiheuttavat vähäisen rauhattomuuden maapallon magneettikenttään lähimmän vuorokauden aikana mutta sen jälkeen kenttä rauhoittuu.

Himmeät revontulet ovat mahdollisia Pirknamaalla kolmena seuraavana yönä.
Kuva © Tampereen Urs
a ry.


Ennuste

Yö 13./14. on hieman rauhaton. Kp-indeksin odotetaan kohoavan lukemaan 4. Samaan aikaan magneettikentässä on runsaasti varattuja hiukkasia, joten suhteellisen rauhallisia revontulia voidaan nähdä Keski-Suomea Lappiin. Etelä-Suomessa himmeä ja hyvin rauhallinen paljain silmin revontulivyö tai kaari on mahdollinen.

Yöt 14./15. ja 15./16. ovat ensimmäistä yötä rauhallisempi. Kp-indeksin ennustetaan kohoavan lukemaan 3, jolloin revontulia nähtäneen Pohjois-Suomesta Lappiin. Keski-Suomessa on pieni mahdollisuus paljain silmin näkyvälle himmeälle revontulikaarelle. Etelä-Suomessa revontulia tuskin nähtäneen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.