keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Pitkäaikainen revontuliennuste 24.9.–20.10.2018


Syyskuun loppu ja lokakuun alku ovat rauhallista aikaa ja revontulia ei ole odotettavissa muualla kuin Lapissa. Lokakuun 1. päivänä koetaan pieni magneettinen häiriö, joka saattaa synnyttää Keski-Suomessa näkyviä himmeitä revontulia.

Ennustejaksoon sisältyy ainakin yksi voimakas magneettinen myrsky. Kuva © Kari A. Kuure.


Seuraava suurempi episodi koetaan 7. lokakuuta lähtien, jolloin Kp-indeksi nousee myrskylukemiin. Silloin aluksi parin vuorokauden ajan magneettinen myrsky generoi kirkkaita revontulia, jotka nähtäneen koko maassa.  Sen jälkeen tilanne rauhoittuu hieman noin vuorokaudeksi ja jälleen 10. päivänä magneettinen myrsky on odotettavissa, joka rauhoittumiseen kuluu pari vuorokautta.

Normaalitilaan palataan 12. päivänä, jonka jälkeen seuraa hieman alle viikon verran rauhallisempaa (Kp-indeksin lukemat ovat 2–3) kunnes 18. päivänä voimakas häiriötila tai jopa heikko magneettinen myrsky on lyhytaikaisesti odotettavissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.