perjantai 5. tammikuuta 2018

Revontuliennuste 5.–8.1.2018

Ei revontulia. Kuva © Tampereen ursa ry.
Vain Pohjois-Lapissa voidaan odottaa revontulia koko ennustejakson aikana.

Avaruussää

Auringon aktiivisuus viimeksi kuluneen vuorokauden aikana on ollut hyvin vähäistä. Pilkkuja sisältäviä aktiivisia alueita on ollut vain yksi, jossa oleva pilkku on ollut hyvin pieni. Aurinkotuulen nopeus oli maksimissaan 427 km/s ja hiukkastiheys 5–10 ppcm3. Viimeisten tuntien aikana hiukkastiheys on hieman noussut, tiheys on noin 10,6 ppcm3.

IMF-kentän maksimi saavutti 4,5 nT voimakkuuden ja eteläsuuntaisen komponentin maksimi oli -3,4 nT. Kp-indeksi on pysytellyt matalissa lukemissa, vaihtelu on ollut 0,33–1,67 lukemien välillä.

Ennuste

Kp-indeksi odotetaan pysyttelevän matalissa lukemissa, maksimissaan sen odotetaan saavuttavan arvon 3 ennustejakson viimeisen vuorokauden aikana.


Yöt 5./6., 6./7. ja 7./8. ovat hyvin rauhallisia. Revontulia voidaan odottaa näkyvän Pohjois-Lapissa ja sielläkin ne ovat hyvin himmeitä kaaria joissa vain satunnaisesti nähdään säteiden muodostumista. muualla maassa revontulien todennäköisyys on hyvin pieni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit komentoida kunhan pysyt aiheessa, olet asiallinen ja noudatat niin lakeja kuin hyviä tapoja. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua ja toimituksen kelvottomiksi katsomia viestejä ei julkaista!