lauantai 11. helmikuuta 2017

Revontuliennuste 11.–14.2.2017

Auringossa tapahtui 9.2. joukko pieniä flare-purkauksia (maksimi C1-purkaus), jotka eivät vaikuta maapallon lähiavaruuden avaruussäähän. Aurinkotuulen nopeus on ollut maksimissaan 468 km/s ja IMF-kentän voimakkuus on ollut 6 nT ja Bz-komponentti -4 nT. Yli 2 MeV elektroneja on ollut runsaasti.

Ennuste

Auringossa on molemmilla navoilla korona-aukot, mutta niillä ei ole vaikutusta Maapallon lähialueen avaruussäähän, johon vaikuttaa tavanomainen aurinkotuuli. Sen hiukkastiheys on noin 5 ppcm3 ja nopeus noin 400 km/s. Ennustejakson aikana tähän ei ole odotettavissa muutoksia. KP-indeksin odotetaan pysyttelevän 1–2 lukemissa koko jakson ajan.

Yöt 11./12., 12./13. ja 13./14. ovat kaikki hyvin rauhallisia. Revontulien mahdollisuus on kohtalainen Pohjois-Lapissa mutta muualla niitä tuskin nähtäneen. Pohjois-Lapin revontulet ovat himmeitä, rauhallisia kaari ja vöitä, revontuliharsoa voi näkyä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.