keskiviikko 31. elokuuta 2022

Revontuliennuste 31.8. – 3.9.2022

Lähimmän vuorokauden aikana maapallo kohtaa vähäisen aurinkotuulentihentymän. Sen tiheys on jonkin verran suurempi kuin ympäröivän aurinkotuulen mutta nopeus on vastaavasti hieman pienempi. Toinenkin vastaava tihentymä on vielä saapumassa tämän ennustejakson lopulla. Molemmat tihentymät ovat sen verran heikkoja, että ne tuskin aiheuttavat revontulien näkymistä ainakaan eteläisessä Suomessa.

Nämä revontulet tallentuivat Tampereen Ursan revontulikameraan 29.8. kello 23.44. Revontulien matala korkeus kertoo siitä, että ne olivat todellisuudessa jossain Pohjois-Suomen tai Etelä-Lapin yläpuolella. Tulien himmeys puolestaan kertoo, että ne eivät välttämättä näkyneet pohjoisen asukkaille. Kuva © Tampereen Ursa ry.

Ennuste

Yöt 31./1., 1./2. ja 2./3. muodostuvat rauhallisiksi. Kp-indeksi pysyttelevät matalissa lukemissa, joten himmeitä revontulia voitaneen nähdä Lapissa. Pohjois- tai Keski-Suomessa voitaneen havaita näitä revontulia hyvin matalalla ja ehkä vain kameroilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.