perjantai 19. elokuuta 2022

Revontuliennuste 19. — 22.8.2022

Geomagneettinen rauhattomuus jatkuu edelleen ainakin vielä vuorokauden verran. Kuluneina vuorokausina magneettinen myrsky on ollut voimakasta ja revontuliakin on nähty koko maassa.

Tällaiset revontulet tallentuivat Tampereen Ursan kameraan 18.8. kello 2 aikaan aamulla. Kuvassa oleva aikaleima on UTC-aikaa. Kuva © Tampereen Ursa ry.

Ennuste

Yö 19./20. muodostuu edelleen aktiiviseksi sillä geomagneettinen häiriö näyttäisi jatkuvan koko yön ja sitä seuraavan päivän ajan. Alkuilta on rauhallista mutta yön aikana revontulitoiminnan odotetaan jatkuvan ja parhaimmat revontulet nähtäneen aamupuolella yötä. Korkeiden leveyksien Kp-indeksin odotetaan saavuttavat vähintään lukeman Kp5.

Yöt 20./21 ja 21./22. ovat rauhallisempia. Magneettikenttä näyttäisi rauhoittuvan ja asettuvan tavanomaiselle Kp3 tasolle, jolloin revontulia nähdään vain Lapissa ja Pohjois-Suomessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.