maanantai 16. joulukuuta 2019

Revontuliennuste 16. – 19.12.2019


Hyvin heikkoja ja hajanainen korona-aukko on juuri kiertymässä asemaan, jossa se voisi vaikuttaa maapallon lähiavaruuden avaruussäähän. Polariteetiltaan se on positiivinen, joten jos sen mukana tulee riittävästi energisiä elektroneja, se voisi aiheuttaa magneettista rauhattomuutta tämä ennustejakson viimeisenä yönä.

Ennuste

Yöt 16./17. ja 17./18. ovat hyvin rauhallisia. Kp-indeksin ennustetaan pysyttelevän lukemien 1 ja 2 välissä ja energisten elektronien määrä magneettikentässä on vähäinen. Näin ollen hyvin himmeitä revontulia voidaan nähdä satunnaisesti Pohjois-Lapissa. Muualla repoja ei nähdä.

Yö 18./19. Kp-indeksin odotetaan kohoavan 18. päivän aikana lukemien 3 ja 4 väliin, jolloin revontulien mahdollisuus kasvaa Lapissa ja Pohjois-Suomessa. Korona-aukon vaikutus jää vähäiseksi ja maapallon kohtaaman aurinkotuulen tiheys hieman kasvaa. Himmeät ja hyvin rauhalliset revontulet ovat mahdollisia Lapissa. Pohjois-Suomessa revontulien mahdollisuus on hyvin pieni mutta etelämpänä revontulia ei nähdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.