sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Revontuliennuste 6.–9.1.2019


Auringon ekvaattorilla ja eteläisellä pallonpuoliskolla ollut korona aukko on kadonnut lähes kokonaan, eikä se enää vaikuta avaruussäähän. Koko ennustejakson ajan maapallon kohtaama aurinkotuuli on harvaa mutta suhteellisen nopeaa, eikä siinä ole odotettavissa muutoksia ennen ennustejakson päättymistä.

Ennuste

Yö 6./7. on suhteellisen rauhallinen. Kp-indeksin maksimiarvoksi ennustetaan lukemaa 3, joka mahdollistaa himmeiden ja rauhallisten revontulien näkymisen Lapissa ja Pohjois-Suomessa. Keski-Suomessa voitaneen havaita kameroilla hieman revontulivaloa. Etelä-Suomessa revontulien mahdollisuus on häviävän vähäinen.

Yöt 7./8. ja 8./9. ovat hyvin rauhallisia. Kp-indeksin maksimiarvoksi arvioidaan 2, joka toteutuessaan merkitsee sitä, että himmeitä revontulia on mahdollista nähdä vain Lapissa. Kp-indeksin arvoon ei odoteta äkillisiä muutoksia, joten revontulet, jos niitä näkyy, ovat himmeitä ja hyvin rauhallisia. Muualla Suomessa revontulia ei nähdä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.