tiistai 1. tammikuuta 2019

Pitkäaikainen revontuliennuste 31.12.2018–26.1.2019


Ennustejaksoon sisältyy käytännössä yksi hieman aktiivisempia avaruussäänkausi, jolloin revontulet ovat mahdollisia.

Ennustejakson alussa on pieni mahdollisuus nähdä Pirkanmaalla revontulia.
Kuva © Kari A. Kuure.


Ennuste

Tammikuun 4. päivänä Kp-indeksin maksimiarvo odotetaan kohoavan lukemaan 4. Lukema pysyttelee samassa lukemassa parin seuraavankin yön ajan. Revontulia olisi siis odotettavissa öinä 4./5. ja 5./6. sekä niille on pieni mahdollisuus yönä 6./7. Maksimilukemaksi 4 ei ole kovinkaan korkea, joten revontulia on odotettavissa lähinnä Lapissa ja Pohjois-Suomen taivaalla. Keski-Suomessa aika ajoin voidaan nähdä himmeitä revontulia. Etelä-Suomi jää tälläkin kertaa ilman revontulia.

Pieni muutos vakaaseen ja hyvin rauhalliseen avaruussäähän on odotettavissa tämän ennustejakson loppupuolella. Tammikuun 24. päivänä Kp-indeksin odotetaan kohoavan lukemaan 5 ja sen jälkeisinä vuorokausina pysyttelevän arvossa 3. Ennuste pitää sisältää huomattavaa epävarmuutta, joten nähtäväksi jää, toteutuuko magneettinen myrsky. Tähän palataan seuraavissa ennusteissa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.