torstai 24. marraskuuta 2016

Revontuliennuste 24.11. – 27.11.2016

Maapallon ympäristön avaruussäähän vaikuttaa hieman repaleinen korona-aukko, joka ulottuu Auringon pohjoisnavalta ekvaattorin yli eteläiselle pallonpuoliskolle. Korona-aukossa hiukkastiheys on noin 5 partikkelia /cm3 ja hiukkasten nopeudet 400–450 km/s. Kohdatessaan maapallon magneettikentän, aurinkotuuli aiheuttaa jonkin verran epävakautta magnetosfääriin.

Ennuste

Yö 24./25. on ennustejakson aktiivisin. Kp-indeksin odotetaan kohoavan arvoon 4, joka merkitsee yleensä sitä, että Lapissa revontulien näkymismahdollisuus on hyvä. Keski-Suomessa revontulia voidaan nähdä jonkinlaisella todennäköisyydellä, mutta etelärannikolla todennäköisyys on heikohko.

Yö 25./26. on edellisen kaltainen. Lapissa revontulia nähtäneen todennäköisyydellä hyvä tai kohtalainen ja etelämpänä todennäköisyys laskee sen mukaan mitä etelämpänä ollaan.


Yö 26./27. on hieman heikompi kuin edelliset yöt. Lapissa revontulien todennäköisyys on heikohko ja Keski- ja Etelä-Suomessa huono tai näkyminen ei ole todennäköistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit komentoida kunhan pysyt aiheessa, olet asiallinen ja noudatat niin lakeja kuin hyviä tapoja. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua ja toimituksen kelvottomiksi katsomia viestejä ei julkaista!