torstai 20. lokakuuta 2016

Revontuliennuste 20.–23.10.2016

Maapallo on edelleen harventuneen aurinkotuulen alueella. Ennustejakson kolmantena vuorokautena tilanne muuttuu, sillä tuulen tiheämpi alue saapuu planeettamme kohdalle. Sen seurauksen lähiavaruutemme hiukkastiheys kohoaa noin viisinkertaiseksi tämän hetkiseen tilanteeseen verrattuna mutta samalla hiukkasten vauhti putoaa noin 300 km/s. Vauhdin muutos ei ole kovin nopeaa, vaan se tapahtuu hitaasti ennustejakson ensimmäisen ja toisen vuorokauden aikana.

Ennuste

Yöt 20./21. ja 21./22. ovat hyvin rauhallisia. Revontulia näkyy lähinnä Lapissa, jos sielläkään. Jos jotakin näkyy, niin se on todennäköisesti himmeitä revontulivöitä. Todennäköisyys 10–15 %.

Yö 22.23. Kp-indeksin odotetaan nousevan 22. päivän aikana arvoon 3–4. Lapissa revontulet ilmaantuvat näkyville heti iltahämärän aikaan. Eteläisessä Suomessa revontulia nähtäneen Keski-Suomesta pohjoiseen iltayön aikana ja etelärannikolla puolenyön jälkeen. Todennäköisyydet 10–35 %.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit komentoida kunhan pysyt aiheessa, olet asiallinen ja noudatat niin lakeja kuin hyviä tapoja. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua ja toimituksen kelvottomiksi katsomia viestejä ei julkaista!