tiistai 12. helmikuuta 2019

Revontuliennuste 12.–15.2.2019


Odotettavissa hieman vaihtelevaa avaruussäätä. Ennustejaksolla Kp-indeksin odotetaan pysyttelevän arvojen 2 ja 4 välillä.

Ennuste

Yö 12./13. on Lapissa ja Pohjois-Suomessa revontulien aikaa. Kp-indeksin odotetaan olevan suurimman osan yöstä lukemassa 3 ja aivan aamun tunteina kohoavan lukemaan 4. Ennusteen toteutuessa näkyvät revontulet ovat kohtalaisen kirkkaita mutta ei kovinkaan aktiivisia. Aivan aamun tunteina Keski-Suomessa voidaan nähdä himmeää revontulivaloa.

Yö 13./14. on pääosin edellisen yön toisinto. Kp-indeksin odotetaan iltayöstä nousevan lukemaan 4 mutta sen jälkeen rauhoittuvan lukemaan 3. Ilta yöstä himmeitä revontulia voitaneen nähdä Keski-Suomessa, mutta loppuyön aikana edelleen himmeitä revontulia nähtäneen vai Pohjois-Suomesta Lappiin ulottuvalla alueella.

Yö 14./15. on sitten hyvin rauhallinen. Kp-indeksin odotetaan pysyttelevän lukemassa 2, jolloin himmeät revontulet ovat mahdollisia Lapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.