keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Joulunajan revontuletViime yönä 23./24. revontulet roihusivat kirkkaina. Valitettavasti Tampereella ja luultavasti koko Pirkanmaalla oli pilvistä, joten ne jäivät meiltä näkemättä. Mutta muualla Suomessa oli ainakin osittain kirkasta ja ensimmäiset kuvat Taivaanvahtiin onkin jo ilmestyneet.

Kuvassa OVATION ennustemallin 30 minuutin ennuste reposten kirkkaimmasta vaiheesta kello 22.30 UT (00.30 Suomen aikaa).

Kolmen vuorokauden OVATION ennustemalli lupailee näkyviä revontulia myös ensiyöksi (24./25.), mutta ei aivan yhtä kirkkaita kuin viime yönä. Kaksi seuraavaa yötä (25./26. ja 26./27.) ovat sitten vielä himmeämpien revontulien aikaa. Joka tapauksessa selkeän sään öinä voi taivaalla olla elämyksellistä nähtävää.

Jos ja kun teet havaintoja revontulista (otat valokuvia), voit tehdä niistä raportin Ursan Taivaanvahtiin. Niin ja voit myös tarjota ottamiasi kuvia myös tälle blogille, julkaisemme niitä sopivan tilaisuuden tullen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit komentoida kunhan pysyt aiheessa, olet asiallinen ja noudatat niin lakeja kuin hyviä tapoja. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua ja toimituksen kelvottomiksi katsomia viestejä ei julkaista!