maanantai 31. elokuuta 2020

Pitkäaikainen revontuliennuste 31.8. – 26.9.2020

Pitkäaikaisessa ennusteessa Auringon vähäinen aktiivisuus näkyy selkeästi. Magneettisia häiriöitä ja revontulia aiheuttavat lähinnä korona-aukot, joita niitäkin on odotettavissa vain vähän. Tämä ennustejakson aikana hieman aktiivisempaa magneettista toimintaa on luvassa aivan lähipäivien aikana mutta sitten joudumme odottelemaan ennustejakson loppupuolelle, ennen kuin mitään on tapahtumassa. Syyspäiväntasaus on 22. syyskuuta, joten yöt alkavat olla jo sen verran pitkiä, että reposia voidaan havaita niin illalla kuin aamullakin, eikä tarvitse keskittyä yön pimeimpiin hetkiin.

Ennuste

Ennustejakson ensimmäisinä öinä 31.8. – 3.9. maapallon magneettikenttä on sen verran rauhaton, että hyvin himmeitä revontulia voidaan havaita Keski-Suomea myöten.

Ennustejakson loppupuolella 23. –26.9. näyttäisi olevan jälleen hieman aktiivisempia öitä tiedossa. Etenkin yö 24./25. voi olla sen verran revontuliaktiivinen, että jopa Etelä-Suomessa voidaan nähdä kauden ensimmäisiä revontulia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.