maanantai 4. toukokuuta 2020

Pitkäaikainen revontuliennuste 4.5. – 30.5.2020


Avaruussää näyttäisi pysyttelevän hyvin rauhallisena koko 27 vuorokauden ajan. Kp-indeksi pysyttelee lukemissa 2 – 3, jolloin revontulien mahdollisuus aivan etelä rannikolla ovat hyvin pienet. Muualla Suomessa revontulikausi on käytännössä päättynyt kirkkaasta yötaivaasta johtuen.

Avaruussää on rauhallinen seuraavien viikkojen aikana. Kuva © Kari A. Kuure.

Revontulibongarit voivat siirtyä havaitsemaan hohtavia yöpilviä, joiden kausi alkaa etelä rannikolla näihin aikoihin. Muualla Suomessa taivas on liian vaalea niiden havaitsemiseen ennen heinäkuun loppupuolta ja silloin vain Keski-Suomen leveyksille.

Tämä ennuste on viimeinen tälle keväälle, ennusteiden julkaisua jatketaan loppukesästä elokuun puolivälin jälkeen, kun illat ja yöt ovat selvästi pimentyneet. Jos kuitenkin maapallon magneettikenttään on muodostumassa voimakas magneettinen myrsky niin siitä kerrotaan tässä blogissa, jos myrskyn alkuun on enemmän kuin 12 tuntia aikaa. Varmista, että olet blogipäivitysten tilaaja, jotta et jää ilman näitä ennusteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.