Revontulikamerat

Tampereen Ursa sääkamerat on sijoitettu tähtitornille Kauppiin. Sääkameroissa näkyy revontulet, joiden perusteella harrastaja voi päätellä reposten näkymisen ja niiden kehityksen. Kamerat ovat kaikki erityyppisiä, joten kuvat poikkeavat toisistaan melkoisesti.Klikkaa kuvia nähdäksesi ne suurempana! Kaikkia julkisia sääkamerakuvia voit katsella osoitteesta https://www.ursa.fi/yhd/tampereenursa/

Koko taivaan  kattava kameraKamera on monkromaattinen (mustavalkoinen), joten revontylet näkyvät harmaina. Ne voi erottaa pilvistä revontulille tyypillisen muodon (esimerkiksi säteet) perusteella ja kuvaa voi verrata alempana oleviin värillisiin kamerakuviin.

Kuvassa kerrotaan myös tornilla vallitseva säätila, Auringon ja Kuun korkeudet ja taustataivaan kirkkaus (SQM). Lämpötilaero (Sky-Air) kertoo ilmakehän läpinäkyvyydestä: mitä suurempi ero on, sen läpinäkyvämpi ilmakehä on. Pilvisyys tasoittaa lämpötilaeron pieneksi.


Pohjoiskamera

Kamera on suunnattu pohjoiseen ja kuvan etualalla näkyy osa Näsijärveä. Pohjoinen on lähes kuvan keskellä.


Länsikamera


Kamera on suunnattu länteen ja kuvassa näkyy etualalla osa Näsijärveä. 


Koillis- ja itäkameraKamera on suunnattu kohti koillista. Optiikan laajakulmaisuudesta johtuen kuva-alue kattaa alueen pohjoisesta itään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit komentoida kunhan pysyt aiheessa, olet asiallinen ja noudatat niin lakeja kuin hyviä tapoja. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua ja toimituksen kelvottomiksi katsomia viestejä ei julkaista!